Dřezy

dřezDřez je nepostradatelná součást každé kuchyně, i když v dnešní době stále více domácností používá myčku nádobí. Čistíme a oplachujeme u něj zeleninu či maso, sléváme horkou vodu při vaření brambor či špaget, oplachujeme nádobí při vaření a jak často je třeba během přípravy pokrmů omýt si ruce ani nepočítáme. Proto by jste měli dřez vybírat s rozvahou, zvolit jeho správný tvar a vybavení, aby Vám všechny práce šly plynule od ruky.

Pokud máme myčku je praktické zvolit typ dřezu, který má speciální přídavné části - tvarovaný košík na odkládání nádobí nebo menší misku se sítkem pro omývání zeleniny.

  • Umožňuje-li to uspořádání kuchyně, je dobré umístit blízko dřezu i odpadkový koš.
  • Velmi dobrým pomocníkem, který je napojen přímo na dřez, je drtič kuchyňského odpadu, který všechny zbytky zničí téměř beze stopy.

Nerezové dřezy:

Nerezové dřezy jsou nejpoužívanější variantou dřezů instalovaných do dnešních kuchyní. Našim zákazníkům se snažíme nabízet pouze kvalitní dřezy renomovaných značek jako Franke, Blanko atd.

Nerezové dřezy mohou být různých velikostí a tvarů s prakticky neomezenou životností. Dřezy mohou být mít různý typ povrchu - hladký, s mikrostrukturou nebo tkanou strukturou. Dřez můžete vybavit posuvnou přípravnou deskou, která slouží buď ke krájení nebo k odstavení horkých hrnců, v případě, že s ním překryjete dřez, rozšíří se Vám odkládací plocha

  • Obvykle bývají spojeny s odkládací plochou, praktické jsou i dvojdřezy.
  • Jsou odolné proti chemikáliím, žáru i vysokým teplotám.
  • Nerez lze barevně jednoduše skloubit smoderními nerezovými spotřebiči, digestoří, vodovodní pákovou baterií a různými kuchyňskými doplňky jako je drátěný program.
  • Nerezové dřezy stkanou strukturou, jsou vyrobeny zjemně vroubkovaného nerezu, který zabraňuje zůstávání viditelných zaschlých kapek od vody. Jsou tedy méně náročné na údržbu než hladká nerez.
  • Velkou výhodou je odolnost proti zeleninovým nebo ovocným šťávám
  • V dřezu můžete mít i nerezový drátěný koš, miska se sítkem, otočné ovládání výpusti a univerzální, masivní hladká přípravná deska z buku a podobně,
  • Vápenitá voda vytváří bílé nevzhledné skvrny (mapy), voda obsahující železo nebo mangan vytváří skvrny hnědé, které mohou vést k dojmu, že dřez rezaví. Je to způsobeno jednak tvrdostí vody, ale také znečištěním, které se do vody dostane zumývaných předmětů.

Granitové dřezy:

V současné době se stávají pro svou stále příznivější cenu oblíbeným typem také granitové dřezy. Materiál je umělý drcený kámen spojený akrylátovou pryskyřicí. Je stálobarevný, odolný vůči vysokým teplotám cca 180 °C. Je vysoce odolný proti nárazu a poškrábání a má vysokou tvrdost. V naší nabídce jsou dřezy renomovaných značek jako Franke, Blanko nebo Pyramis.

  • Zdravotně a hygienicky nezávadný, protože nemá spáry ani póry,
  • Dodává se vrůzných barevných provedeních,
  • Ve stejné barvě dřezu můžete mít i vodovodní baterie,
  • Je velice snadný na údržbu, udržuje se běžnými čistícími prostředky včetně písků,
  • Nejsou na něm vidět žádné zaschlé kapky od vody,
  • Součástí dřezů může být posuvné prkénko, které slouží buď ke krájení nebo odkládání,
  • Je třeba dávat pozor na nádobí, jde o tvrdý materiál, který se sám nepoškodí, ale nádobí se poničit může.

Dřezy z umělého kamene - Corian®:

Corian je umělý kámen, který je vyroben z přírodních minerálů ( ze 2/3 bauxitu), jako pojivo slouží polymetyl - metakrylátová pryskyřice. Má pevný, celistvý a neporézní povrch, který není nasákavý. Největší výhodou Corianu je možnost odlití pracovní desky včetně dřezu z jednoho kusu přesně na míru Vaší kuchyně. Materiál je imimořádně odolný a trvanlivý a velmi snadno se udržuje.

  • Krátkodobě odolává teplotě do 360 º C, dlouhodobě snese teplotu 180 °C,
  • Jehož širšímu uplatnění brání snad jen poměrně vysoká cena,
  • Existuje v mnoha variantách a barevných odstínech,
  • Výhodou Široká škála barev, materiál lze dobře tvarovat, brousit, řezat a upravovat na míru,
  • Dřezy z tohoto materiálu mohou být tvarově různorodé a hodí se do atypických prostor,
  • Voda i vlhkost zůstávají na povrchu, čímž je zajištěna maximální hygiena, protože nevzniká žádný prostor pro usazování bakterií a plísní,
  • Jedinou nevýhodu je mnohem vyšší cena než ostatní varianty.

 Poptávka kuchyňské linky